dimecres, 29 d’abril del 2020

Classe 29/04/2020

Durant aquesta classe les nostres companyes han exposat el tema 13 de teoría anomenat "La incorporació als escenaris educatius de la pissarra digital". Aquest tema m'ha paregut molt interessant ja que les PDI em pareixen un bon recurs didàctic per a utilitzar a classe ja que ens ofereixen moltes més possibilitats que treballar amb fulls i fitxes normals. La ventaja de les PDI és que a diferència d'un projector on només es pot utilitzar per a projectar imatges, les PDI a més de projectar imatges, es pot interactuar amb elles, dibuixar, tocar, seleccionar, etc. És a dir, tenen un component de participació activa que el projector no té. A més, un altre punt que em pareix esencial i molt ventajós d'aquest recurs és la possibilitat de millorar la experiència a l'aula d'alumnes amb discapacitat com han exposat al vídeo les nostres companyes. El fet de tindre un component visual e interactiu permet a aquells alumnes amb dicapactitat auditiva compensar la mancaça de so amb el component visual i a més, per a aquells alumnes que tinguen discapacitat visual, el fet de poder veure el text o les activitats que tinguen que treballar en gran i no en una fitxa amb un tamany de lletra molt menor, facilitarà l'adaptació de les classes a aquestos alumnes.
D'una altra banda em pareix que com estem vejent al llarg de les sessions i les classes, les TIC a diferència del pensament comú que provoquen adicció, son insegures, provoquen falta d'atenció a classe, etc. estem vejent que són recursos que utilitzats de forma adequada adapten, milloren i favoritzen l'aprenentatge actiu, motivador i significatiu dels alumnes. La part negativa de les TIC són el preu, encara que cada vegada tenen un cost més asequible, per exemple el fet de tindre un ordinador personal per a cada alumne pot ser massa costós per al centre, per tant digam que les TIC podría provocar una desigualtat d'oportunitats al no tindre accés tots els alumnes a alguns recursos com poden ser ordinadors, tablets, etc.
En conclusió, tant les PDI com els demés recursos que hem anat vegent al llarg del blog hem pogut comprovar que milloren en gran mesura la qualitat de l'educació i la fan més motivadora i lúdica.


Per últim durant aquesta classe s'han exposat i comentat els treballs dels contes que vam crear per a la pràctica 5 de l'assignatura.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada