dijous, 27 de febrer del 2020

Classe 25/02/20

Durant aquesta classe hem continuat amb les exposicions dels temes de l'assignatura per grups i hem començat  a veure les primeres exposicions de les miniquests. En el cas de hui s'ha exposat el tema relacionat amb l'ús de les noves tecnologíes i els rols dels docents i alumnes davant de les tecnologíes. Ha sigut una exposició molt acertada i m'ha agradat. Hem pogut aprendre l'efecte de les noves tecnologíes en l'actualitat i més concretament en l'educació juntament amb el rol i paper tant dels professors com dels alumnes i la necessitat de tindre una participació activa.

A més, al final de cada exposició hem fet una evaluació mitjançat  kahoots dels temes proposats.
Gràcies a aquestes exposicions ens han donat idees de com realitzar les nostres futures presentacions i he de dir que m'han agradat molt les propostes presentades per al meu futur com a docent

divendres, 21 de febrer del 2020

classe 21/02/20

Durant la classe de hui els nostres companys han exposat el seu tema de teoría. Encara que la classe ha sigut algo més curta que les demés ens hem pogut ajustar al temps i no hi ha hagut cap problema. L'exposició ha sigut del tema relacionat amb les wikis, la web i el blog. M'ha agradat la idea dels nostres companys de fer l'exposició amb racons on anàvem passant en grup i anaven realitzant les activitats proposades relacionades amb el temari. Ha estat molt dinàmica i el fet d'utilitzar racons ha permés que estiguerem més atents a la classe i han captat la nostra atenció. El fet de l'utilització de racons com hem pogut comprovar és una bona opció a tenir en compte a l'hora de les classes ja que activa als alumnes i els fa atendre en tot moment.

dimecres, 19 de febrer del 2020

Classe 19/02/20

Durant aquesta classe vam començar a treballar en la idea de les nostres futures webquests. Al principi no sabíem què era una webquest ni la diferència entre miniquest i webquest. Vam començar a informar-nos i descobrir el objectiu i finalitat de les webquests i ens vam adonar que les webquests eren una forma de treball dels alumnes per a que de forma autònoma amb les instruccions de la web pugueren adquirir o aprendre uns continguts o objectius. Una vegada que vam tenir clar què eren les webquests i miniquests vam començar a pensar en el disseny de la nostra. Al pricipi vam pensar en fer una webquest relacionada amb el cos humà i la salut però com que no ens va acabar d'agradar, vam canviar a l'espai, els planetes i la Terra que vam trobar més atractiu i dinàmic per als alumnes.

Ciencia online para aprender sobre el espacio durante el confinamiento

divendres, 14 de febrer del 2020

Classe 14/02/2020

Durant aquesta sessió hem acabat les exposicions dels treballs a classe i em començat a veure la pràctica nùmero 3 on tindrem que fer una web emprant google sites. Aquesta és una ferramenta que permitix crear webs sense tindre idea de HTML5 que és el llenguatge de programació que s'utiliza per a la creació de webs, Google sites ens permet tindre un entorn més atractiu i simple per a crear les nostres webs. A més, una altre punt interessant d'aquesta ferramenta és que no necessitem comprar un servidor o host on es trobe mensualment la pàgina allotjada ja que als servidors de google se'ns permet de forma gratuïta guardar la nostra web i donarle serveï, per tant aquesta ferramenta és molt interessant per al nostre futur com a docents i el nostre futur personal.

dijous, 13 de febrer del 2020

Classe 11/02/20

Durant la classe de huí, hem continuat amb les exposicions dels murals digitals que vam començar a exposar la classe anterior i al igual que en la classe anterior hem comentat els treballs exposats, els punts que ens han agradat i els que hauríen que millorar.
Pero últim i per a finalizar la classe d'acord amb el treball del mural d'un grup que van exposar i on treballaven l'espai i la galaxia, va sorgir la qüestió de si és veritat que vam arribar a la lluna.
A continuació i després de fer una recerca pero internet posaré algunes proves de l'arriba a la lluna.

La primera prova és el reflector llunar que van deixar els integrants llunars a la superfície de la lluna. Amb aquest reflector làser es pot mesurar la distància que Hi ha desde la terra a la lluna mitjançant la reflexió d'un làser enviat desde la terra.
La segona prova és les empremptes que van deixar els astronautes de l'apollo 12 i que més tard els apollos posteriors han pogut veure .

Una altura prova és la basura espacial que han anat deixant els astronautes a mesura que han anat fent les expedicions

Les roques que van portar de la lluna (uns 30kgs de la lluna i més de 200 kgs d'altres roques espacials) són més antigues que la roca més antiga que es té de la terra.

Per últim es va dir que com que a la foto no hi apareixien estrel•les a la lluna és perque les càmeres no tenen suficient capacitat per poder captar aquesta llum produida per les estrel•les al igual qu quan Fem una foto a la lluna amb el nostre mòvil necesiten un cèl molt clar i brillant per poder captar la seua llum

diumenge, 9 de febrer del 2020

Classe 07/02/20

Durant la classe de hui, hem fet una breu introducció dels aspectes que es tindran en compte en les exposicions i a continuació hem començat a exposar els nostres murals electrònics. A la fi de cada exposició hem fet un breu comentari d'aspectes com la presentació, el contingut i el disseny de cada treball i hem realitzat crítiques constructives de cada exposició.

dimecres, 5 de febrer del 2020

Classe 05/02/2020

La classe s'ha estructurat en tres parts. La primera part ha sigut una xarrada o introducció al NOOC que tindrem que realitzar per part dels serveïs informàtics de la biblioteca que és la continuació del NOOC que ja vam realitzar el primer any de carrera. A aquest curs es tractaran temes com la búsqueda d'informació a bases de dades com pot ser dialnet i la citació amb format APA entre altres.
D'una altra banda, hem vist el primer tema de teoría a classe, aquest tema tracta la societat de la informació i com es relaciona amb l'educació i les TIC. Hem vist que el fet de l'aparició de les TIC ha canviat el mode d'obtindre i accedir a l'informació. En l'actualitat tenim accés inmediat amb qualsevol ordinador a l'informació i és important ensenyar als nostres alumnes no a com accedir a l'informació sinó com saber emprar adequadament l'informació, a com saber buscar l'informació adequadament, contrastant-la i comparar-la amb informació d'altres fonts, és a dir, és més important saber com buscar informació adequadament que com accedir a l'informació ja que accedir a l'informació podem tots, però buscar informació és més difícil.

A més a més, hem fet un xicotet debat sobre les TICS, amb arguments a favor i en contra d'aquestes, exposant els aspectes positius i negatius. En el meu cas jo estic a favor de les TIC i pense que en comparació amb els aspectes positius, hi han molt pocs aspectes negatius. En l'actualitat es parla molt de l'adicció que creen les TIC i que en moltes ocasions poden arribar a crear una enfermetat de dependència però pense que quan van eixir les primeres tel·levisions també hauría gent que féu un ús excessiu d'aquestes. Per tant pense que ara les TIC estan de moda i és normal que siguen criticades i questionades però en la meua opinió ussos excessius i inadequats es relitzen de tots els objectes, ja siguen TICS, aliments, fàrmacs, etc. per tant no és tant el fet de criticar les TIC i limitar-les sinó ensenyar a fer un ús responsable i equlibrat d'aqeuestes.

Per últim hem realitzat un kahoot del tema vist a la classe de hui.